vliegreizen

Vliegen naar Blanes

Met het vliegtuig op jongerenreis!

Ben jij ook al aan het kijken voor een vakantie in Blanes? Dan zul je gemerkt hebben dat reisorganisaties vaak twee opties aanbieden: een busreis of een vliegreis naar Blanes. Vliegen naar Blanes is de beste optie wanneer je geen geduld hebt om uren in een bus te zitten, en je bovenal fit wil aankomen op je vakantiebestemming.

Hoeveel kost een vliegreis naar Blanes?

Uiteraard betaal je voor een vliegreis naar Blanes meer geld dan voor een busreis. Het voordeel van een vliegreis is wel dat de reis een stuk minder lang duurt én comfortabeler is dan bij een busreis het geval is. In veel gevallen zitten de vliegtickets naar Blanes bij de prijs van je reisorganisatie inbegrepen, maar eventueel kun je ook goedkoop vliegen naar Blanes met goedkopere vluchtmaatschappijen zoals Ryanair of Transavia.

Vliegduur naar Blanes

Vanaf Amsterdam duurt een vlucht naar zowel de luchthaven van Gerona als de luchthaven van Barceola ongeveer 2 uur. Reis je naar Blanes dan is de luchthaven van Gerona aan te raden. Vanaf Gerona is het namelijk maar 30 minuten reizen naar Blanes.

Vergelijk direct alle jongerenvakanties naar Blanes

Luchthaven/vliegveld in de omgeving van Blanes

Blanes heeft geen eigen luchthaven, maar er zijn wel verschillende vliegvelden in de directe omgeving van Blanes. Gerona biedt een groot vliegveld, dat vrijwel alle vluchten richting de Costa Brava afhandelt. Daarmee is de kans groot dat je naar deze luchthaven vliegt om vervolgens per bus verder te reizen naar Blanes. Deze busreis duurt ongeveer een half uur, afhankelijk van het verkeer en het aantal hotelstops. Een andere mogelijkheid is een vlucht naar de luchthaven van Barcelona. Ook dit is een moderne luchthaven die voorzien is van alles wat je nodig hebt voor een optimale reis. Vanaf Barcelona ga je dan per bus naar Blanes, dat is een rit van ongeveer een uur.

Meer informatie over de luchthavens

Meer informatie over de luchthavens in de buurt van Blanes is te vinden op de websites van de betreffende luchthavens. Met vragen over de vluchtinformatie van Amsterdam naar Blanes kun je ook bij je reisorganisatie terecht.

Vervoer van de luchthaven naar Blanes

Zoals hierboven al genoemd is, is de kans het grootst dat je tijdens een vliegreis naar Blanes vliegt op de luchthaven van Gerona. Vanuit Gerona wordt je door de reisorganisatie opgehaald en in ongeveer een half uur naar je accommodatie in Blanes gebracht. Vlieg je via de luchthaven van Barcelona, dan duurt de reis naar Blanes nog ongeveer een uur. Reis je niet met een reisorganisatie, dan is er een mogelijkheid om met de shuttlebussen die beide luchthavens bieden de reis te vervolgen naar Blanes. Deze rit kost vanaf Gerona ongeveer €12,50 p.p. (op basis van vier personen), inclusief bagage en exclusief eventuele fooien voor de taxichauffeur.

Handige tips & blog

Vanuit Blanes naar hét feest Millenium!

Een spetterend feest om nooit te vergeten! Millenium is het bekendste feest van de Costa Brava. Vanuit Blanes vertrek je met een bus richting de gelijknamige c...

Blanes: ALLE reisorganisaties naar Vlaflip!

Een groot feest aan de Costa Brava! Al jaren wordt gewerkt aan dit concept, waarbij alle gasten van de hele Costa Brava samen komen op één feest. En met alle...