informatie

Boulevard van Blanes

Genieten aan de Boulevard in Blanes

Aan het einde van een lange stranddag is er niks leuker dan nog even de drukke boulevard van Blanes af te slenteren. Hier vind je leuke bars en kroegen, maar ook kraampjes waar je leuke souvernirs kunt kopen voor het thuisfront.

Zoals eigenlijk voor zich spreekt, heeft ook Blanes beschikking over een groot strand, waar veel hotels en appartementen aan gelegen zijn. Naast het strand ligt de drukke boulevard van Blanes. Het oude en het nieuwe gedeelte van Blanes worden op het strand en op de boulevard gescheiden door een grote rots, die je ook kunt beklimmen.

Vergelijk direct alle jongerenvakanties naar Blanes

Markt in Blanes

In Blanes is er elke maandagochtend markt op de boulevard voor het oude centrum. Op deze markt kun je voornamelijk kleding en sieraden kopen. Het is er gezellig druk en je wordt al snel aangesproken door de verkopers. In het hoogseizoen worden aan het einde van de dag verschillende kleine kraampjes opgezet waar je voornamelijk sieraden en andere souvenirs kunt kopen. Deze kraampjes beginnen meestal in de buurt van de rots die in zee ligt, en gaat dan door richting Los Pinos. Bij deze kraampjes kun je bijvoorbeeld ook henna tatoeages laten zetten en je haren in laten vlechten. Een echte aanrader is het oude centrum aan het eind van de boulevard. Dit stukje ligt bij de haven van Blanes. Hier vind je veel leuke winkeltjes waar je naar lieve lust kunt shoppen, en gezellige pleintjes waar je de avond door kan brengen. Wil je wat eten op de boulevard? Ook dat is uiteraard mogelijk. Een slimme tip om een lekker restaurant uit te zoeken: kijk waar veel Spanjaarden zitten, dan weet je dat je daar goed kunt eten. De lokale bevolking weet namelijk altijd de beste plekjes uit te zoeken.

Handige tips & blog

party2

Vanuit Blanes naar hét feest Millenium!

Een spetterend feest om nooit te vergeten! Millenium is het bekendste feest van de Costa Brava. Vanuit Blanes vertrek je met een bus richting de gelijknamige c...

party

Blanes: ALLE reisorganisaties naar Vlaflip!

Een groot feest aan de Costa Brava! Al jaren wordt gewerkt aan dit concept, waarbij alle gasten van de hele Costa Brava samen komen op één feest. En met alle...