informatie

Internationaal vuurwerkfestival in Blanes

Een vuurwerkshow die je absoluut niet mag missen!

Ben jij gek op mooie vuurwerkshows, en ben je eind juli in Blanes? Dan mag je het wereldberoemde Concurs de Focs d’Artifici absoluut niet missen! Blanes biedt jaarlijks de ruimte aan voor het wereldberoemde vuurwerkconcours tijdens de Santa Anna het Concurs de Focs d’Artifici. Dit spektakel vindt altijd plaats in de derde of vierde week van jullie, en trekt onwijs veel bezoekers naar Blanes.

Het internationale vuurwerkfestival Concurs de Focs d’Artifici is een wereldberoemd spektakel. Blanes, “Poort van de Costa Brava”, heeft het geluk om een van de bekendste internationale vuurwerkcompetities te hosten, waardoor duizenden mensen elke zomer overwegen om naar het strand van Blanes te trekken. Elke dag is er een ander land die het vuurwerk verzorgt. Het is een eer om als land voor dit vuurwerkspektakel te worden uit genodigd, daarom pakken de deelnemers hier altijd groots uit. Het vuurwerkconcours wordt tijdens het Santa Anna festival gehouden. Santa Anna is een belangrijke heilige voor Chiclana. Haar kapel bevindt zich op het hoogste punt van de stad en is zichtbaar vanaf vele punten binnen en buiten Chiclana. De inwoners zijn heel trouw aan Santa Ana, niet voor niets dat veel meisjes Ana worden genoemd en de naamdag van Santa Ana wordt dan ook groots gevierd.

Het internationale vuurwerkfestival, een internationale wedstrijd tussen verschillende landen, vindt altijd plaats in de derde of vierde week van juli. Tijdens het vuurwerkfestival wordt meer dan 500.000 kilo aan vuurwerk de lucht in geschoten. Tijdens het Concurs de Focs d’Artifici komen van heinde en verre mensen naar het strand van Blanes. Deze grootse vuurwerkshows zijn zeker het bezoeken waard, zij trekken dan ook meer dan 100.000 bezoekers op een dag. De bezoekers staan vaak op en aan het strand, waar je het vuurwerk het beste kunt zien.

Naast het vuurwerkfestival tijdens Santa Anna zijn er in de stad ook veel attracties en entertainment te vinden. Op de feestdag van Santa Anna staat Blanes in het teken van plezier, een fantastische avond om mee te maken dus!

Het internationale vuurwerkfestival vindt plaats vanaf de rots in zee, halverwege de boulevard. Mocht je naar dit spektakel gaan let dan op de windrichting zodat niet al het rook op je afkomt. Doordat het strand niet zo breed meer is, is het een optie om het vuurwerk vanaf de berg San Juan te gaan bekijken.

Vergelijk direct alle jongerenvakanties naar Blanes

Handige tips & blog

party2

Vanuit Blanes naar hét feest Millenium!

Een spetterend feest om nooit te vergeten! Millenium is het bekendste feest van de Costa Brava. Vanuit Blanes vertrek je met een bus richting de gelijknamige c...

party

Blanes: ALLE reisorganisaties naar Vlaflip!

Een groot feest aan de Costa Brava! Al jaren wordt gewerkt aan dit concept, waarbij alle gasten van de hele Costa Brava samen komen op één feest. En met alle...