informatie

Botanische tuinen in Blanes

Een klein paradijsje!

Ben je het na een paar dagen aan het strand wel zat om de hele dag op een strandstoel te hangen? In Blanes zijn er gelukkig nog heel veel andere dingen te doen! Er zijn genoeg excursies die je kunt boeken en tripjes die je kunt maken tijdens je vakantie in Blanes, of je het nu zelf onderneemt of het door de reisorganisatie laat regelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de mooie botanische tuinen van Blanes?

Je hoeft echt geen enorme natuurliefhebber te zijn om de botanische tuinen te waarderen. De botanische tuinen van Blanes zijn een klein paradijsje waar je lekker in kan rondwandelen. Blanes heeft twee grote botanische tuinen: de Mar i Murtra en de Pinya de Rosa. De Mar i Murtra is een grote, kleurrijke plantentuin die bijna 15 hectare omvat. In de plantentuin vind je meer dan 4000 verschillende plantensoorten. Deze botanische tuin biedt een waanzinnig uitzicht over de Middellandse Zee. Extra leuk: er zijn papegaaien aanwezig waar je mee op de foto kunt. Als dat geen tropisch plaatje is, weten wij het ook niet meer. Geen wonder dat de Mar i Murtra een jaarlijks bezoekersaantal van ongeveer 300.000 mensen heeft!

Vergelijk direct alle jongerenvakanties naar Blanes

Meer dan 7000 verschillende soorten planten

De andere botanische tuin, Pinya de Rosa, heeft een nog grotere diversiteit aan planten. In deze botanische tuin vind je namelijk meer dan 7000 verschillende soorten planten. Veel van deze soorten zijn aloë’s en cactussen, door veel liefhebbers als de beste exemplaren ter wereld beschouwd. De Pinya de Rosa is heel anders dan de Mar i Murtra, maar zeker niet minder de moeite waard. De Pinya de Rosa ligt boven op een berg, je kunt ervoor kiezen om de berg op te wandelen of een buste pakken naar boven (dat laatste is zeker aan te raden als het erg warm is). Vanuit de Pinya de Rosa heb je ook een prachtig uitzicht op een baai.

De Mar i Murtra (Adresgegevens Jardí Botànic Pinya de Rosa s/n 17300 Blanes, Girona), ligt boven op de rotsen, net ten noorden van de stad. De bus waarmee je de berg op kan gaat vanaf het plein Paisos Catalans, de rotonde. Mar i Murtra is in de zomer elke dag geopend Van 09:00 tot 20:00, een toegangskaartje kost 6 euro. De Pinya de Rosa (Adresgegevens Jardí Botànic Mar i Murtra 9 17300 Blanes, Girona) ligt nog iets achter ‘Mar i Murtra’, richting Lorett. Ook deze tuin is bereikbaar met de zelfde bus. De Pinya de Rosa is in de zomer elke dag geopend van 09:00 tot 20:00, een toegangskaartje kost 4 euro.

Handige tips & blog

party2

Vanuit Blanes naar hét feest Millenium!

Een spetterend feest om nooit te vergeten! Millenium is het bekendste feest van de Costa Brava. Vanuit Blanes vertrek je met een bus richting de gelijknamige c...

party

Blanes: ALLE reisorganisaties naar Vlaflip!

Een groot feest aan de Costa Brava! Al jaren wordt gewerkt aan dit concept, waarbij alle gasten van de hele Costa Brava samen komen op één feest. En met alle...