feesten

Blanes uitgaan leeftijd (minimaal)

Stappen in Blanes kan al vanaf 16 jaar!

Blanes is het paradijs voor de feestbeesten: een supertoffe strip met allemaal toffe clubs, bars en discotheken. De minimale leeftijd om in Blanes bij veel uitgaansgelegenheden naar binnen te mogen is 18 jaar. Het voordeel van zo’n feeststad waar veel jongere toeristen rondlopen, is dat ze in Blanes wel een oogje toeknijpen. Zo wordt je tijdens je vakantie in Blanes minimaal gecontroleerd tijdens het uitgaan. Daardoor zul je bij praktisch iedere uitgaansgelegenheid naar binnen kunnen. Daarom kun je ook wanneer je jonger dan 18 bent prima afreizen richting Blanes je doet er dan wel verstandig aan met Beachmasters of Gogo Tours te reizen zodat je door je bandje vrijwel altijd binnen komt.

Vergelijk direct alle jongerenvakanties naar Blanes

Minimale uitgaansleeftijd Blanes

Deze minimale leeftijd voor toegang is bepaald omdat de minimale leeftijd voor alcohol in Blanes 18 jaar is, net zoals in Nederland. Wil je drank kopen in de supermarkt dan is het geen enkel probleem wanneer je jonger bent dan 18 jaar, kassières zullen niet vragen om je identificatiebewijs. Wel is het voor supermarkten strafbaar om drank te verkopen aan mensen onder de 18 jaar. Daardoor kun je buiten de supermarkt alsnog gecontroleerd worden op je leeftijd, maar in de regel zal je hiervoor vrijwel nooit zelf een boete krijgen.

Gemiddelde uitgaansleeftijd Blanes

De gemiddelde uitgaansleeftijd in Blanes ligt tussen de 16 en 25 jaar, met een gemiddelde van ongeveer 19 à 20 jaar. Dat wil niet zeggen dat je als oudere vakantieganger niet uit kan gaan in Blanes, er zijn ook clubs die een wat oudere doelgroep aantrekken. In Blanes gaat het feest 24 uur per dag, 7 dagen per week door!

Meer weten over regelgeving rondom alcohol?

Meer informatie rondom de regels betreffende alcoholgebruik in Spanje zijn hier (http://www.drinkingmap.com/drinking-age-in-spain.html) te vinden!

Handige tips & blog

party2

Vanuit Blanes naar hét feest Millenium!

Een spetterend feest om nooit te vergeten! Millenium is het bekendste feest van de Costa Brava. Vanuit Blanes vertrek je met een bus richting de gelijknamige c...

party

Blanes: ALLE reisorganisaties naar Vlaflip!

Een groot feest aan de Costa Brava! Al jaren wordt gewerkt aan dit concept, waarbij alle gasten van de hele Costa Brava samen komen op één feest. En met alle...